Viskringloop1 14-2-2020

VISKRINGLOOP

In eerste instantie lijkt het van bovenaf op een abstract schilderij, maar in werkelijkheid zijn hier de eerste graafmachines bezig met de realisatie van het visproject in de Wieringermeerpolder.

In nauwe samenwerking met HOSPER en ecoloog Cor ten Haaf heb ik aan het ontwerp van een paai- en opgroeiplaats voor vis mogen werken, bedoeld voor vissen die van zout naar zoet migreren.

De naam ‘VisKringloop’ refereert enerzijds aan de kringloop van het leven van de vissen die zich daar voort kunnen planten. Anderzijds verwijst het naar de vormentaal van het water dat in kringen door het landschap stroomt, gebaseerd op de rimpelingen die ontstaan als twee stenen in het water geworpen worden. 

Terwijl de vormen zich langzaam ontvouwden in het landschap vloog ik regelmatig met een drone over het project om de wording van het kunstwerk vast te leggen. Vanaf het begin van de eerste werkzaamheden, tot de uiteindelijke afronding. In de eindmontage wordt zichtbaar hoe het project in de tijd vorm krijgt, hoe gedurende de seizoenen de vegetatie het gebied langzaam inneemt en hoe het ontwerp zich vervolmaakt. Bekijk de film hier.

Klik hier voor meer foto's van de locatie.

Het VisKringloop project komt voort uit het concept 'Kunst uit Natuur'

Op HHNK vindt u meer informatie over het project: 

VisKringloop plankaart februari 2018 kle